Cookies használunk. A weboldal használatával Ön elfogadja a használatukat.
Rendben
Rendelés állapotának x
Kijelentkezés

0036 199962550036 19996255

X
Kell segítsek?
Itt lépésről lépésre
a megfelelő
gumi-
abroncsokhoz
vezetjük Önt.
Gumi keresés
Szélesség
Magasság
Átmérő
Reifen Finden

A jármű adatai szerint
Márka:
Modellsorozat:
Modellmegnevezés:
Járműtípus:

Gumiabroncsok elektromos és hibrid autókhoz

Egyre növekvő eladási számadataikkal az elektromos autók és a hibrid hajtású járművek nem tekinthetők többé egyszerű trendnek - lassan a piac állandó szereplőivé válnak. Természetükből fakadóan a hibrid és elektromos autókhoz (és általánosságban az elektromos járművekhez) speciális gumiabroncsokra van szükség.

Mire figyeljünk gumiabroncs vásárláskor?

Biztonságos tapadás, nagyfokú vezetési kényelem, ugyanakkor kiemelkedő gazdaságosság - ezek a legfontosabb jellemzők. Nem könnyű feladat a gumiabroncs-ipar számára. Az alacsony gördülési ellenállással (AA címkeértékekkel jelölt) és nagy teherbírású hagyományos gumiabroncs modellek is alkalmasak lehetnek. Online üzletünkben kifejezetten ezen igényekre szabott gumiabroncsokat is kínálunk Önnek.

Melyek a gyártók legújabb gumijai?


Meghonosodni látszik a "magas és keskeny" kifejezés az elektromos autók gumiabroncs szótárában. Ez nagy kerületű és keskeny futófelületű gumikat takar, vagyis a kifejezetten elektromos autókhoz tervezett gumiabroncsokat. Néhány ismert gyártó ma már speciális gumiabroncsokat kínál elektromos autókhoz:
 • Michelin ePrimacy
  akár 7%-kal nagyobb hatótávolság az elektromos járművek számára, a gumiabroncsok mérete 15-20 col közötti
 • Continental EcoContact 6
  alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás, nagy futásteljesítmény, csúcstechnológiájú szilícium-dioxid-vegyület
 • Hankook Kinergy Eco 2
  optimalizált üzemanyag-takarékosság, csökkentett gumiabroncs gördülési zaj, jobb tapadás nedves és száraz felületeken egyaránt
 • Kumho Wattrun VS31
  rendkívül könnyű a korszerű anyagok használatának köszönhetően, a maximális üzemanyag-hatékonyság érdekében optimalizált gördülési ellenállás, csendes és kényelmes kezelés

Az elektromos autók gumiabroncsaival szemben támasztott elváráso


 • Biztonság
  Mint mindig, az elsődleges szabály itt is, hogy a biztonság az első! Az elektromos autók gumiabroncsainak biztosítaniuk kell a megfelelő tapadást és a rövid féktávolságokat, különösen kedvezőtlen időjárási körülmények között. A gumiabroncs címkéjén található második betű - ideális esetben A - nagyon jó fékezési tulajdonságokat jelöl nedves körülmények között.
 • Alacsony gördülési ellenállás és nagyobb teherbírás
  Az elektromos autók általában nehezebbek a bennük lévő hatalmas akkumulátorok miatt. A választott gumiabroncsoknak tehát képesnek kell lenniük egyensúlyt teremteni egyrészt a megnövekedett terhelés, másrészt az ebből eredő nagyobb gördülési ellenállás, a gumiabroncs kopása és az energiafogyasztás között. Néhány gumiabroncs-gyártó XL jelöléssel ellátott gumiabroncsokat kínál a nehezebb járművek számára. A lehető legkisebb gördülési ellenállás (A-jelű hatékonysági osztály) elérése a cél továbbra is, mert egyértelmű: minél alacsonyabb az ellenállás, annál nagyobb a tartomány.
 • Nyomaték
  Az elektromos hajtás miatt az elektromos és a hibrid járművek gumiabroncsainál a gyorsulás kezdetén nagyobb a nyomaték, mint a benzines vagy dízel járműveknél szokásos. Ez további hatással van a futásteljesítményre
 • Alacsony zajszint
  Az alacsony zajszint kétség kívül növeli a vezetési élményt. Mivel az elektromos autók általában nagyon csendesek, ezt is szem előtt kell tartani az abroncsok kiválasztásakor.

Melyik gumiabroncsot ajánlja a gumik.com elektromos autójához?

Íme, néhány kiemelkedő gumiabroncs – melyek elérhetőek üzletünkben: