Rendelés állapotának x
Kijelentkezés

1999625519996255

X
Kell segítsek?
Itt lépésről lépésre
a megfelelő
gumi-
abroncsokhoz
vezetjük Önt.
Gumi keresés
Szélesség
Magasság
Átmérő
Reifen Finden
A jármű adatai szerint
Márka:
Modellsorozat:
Gyártási év / típus:
Sorozat / verzió:

Gumiabroncsok elektromos és hibrid autókhoz


Egyre növekvő eladási számadataikkal az elektromos autók és a hibrid hajtású járművek nem tekinthetők többé egyszerű trendnek - lassan a piac állandó szereplőivé válnak. Természetükből fakadóan a hibrid és elektromos autókhoz (és általánosságban az elektromos járművekhez) speciális gumiabroncsokra van szükség.

Mire figyeljünk gumiabroncs vásárláskor?


Biztonságos tapadás, nagyfokú vezetési kényelem, ugyanakkor kiemelkedő gazdaságosság - ezek a legfontosabb jellemzők. Nem könnyű feladat a gumiabroncs-ipar számára. Az elektromos járművekhez készülő minőségi gumiabroncsok kifejlesztése intenzív kutatást igényel. Különösen a prémium gyártók hajlandók a szükséges tőkét olyan innovációkba fektetni, amelyek nagyobb hatótávolságot biztosítanak, a biztonság szem előtt tartása mellett. Az alacsony gördülési ellenállással (AA címkeértékekkel jelölt) és nagy teherbírású hagyományos gumiabroncs modellek is alkalmasak lehetnek. Vagy dönthet úgy, hogy a marad a már bevált úton, és az úgynevezett homologizált gumiabroncsokat választja, amelyeket az autógyártó kifejezetten az Ön járművére hagyott jóvá. A fenti gumiabroncs-keresőben, az „Autóválasztásról” fül alatt megtudhatja, hogy ez az Ön esetében is fennáll-e. Online üzletünkben kifejezetten ezen igényekre szabott gumiabroncsokat is kínálunk Önnek.

Melyek a gyártók legújabb gumijai?


Meghonosodni látszik a ""magas és keskeny"" kifejezés az elektromos autók gumiabroncs szótárában. Ez nagy kerületű és keskeny futófelületű gumikat takar, vagyis a kifejezetten elektromos autókhoz tervezett gumiabroncsokat. Néhány ismert gyártó ma már speciális gumiabroncsokat kínál elektromos autókhoz:

Egy új generáció: HL gumiabroncsok nehézsúlyúaknak

A nagy tömegű elektromos autók és az elektromos vagy hibrid hajtással rendelkező SUV-k nagyobb súllyal nehezednek az utakra, mint a hagyományos személyautók. Ezen járművek esetében azonban ritka a lehetőség a nagyobb méretű és nagyobb teherbírású gumiabroncsok számára. Ennek okán mutatta be a Continental az új „nagy teherbírású” terhelési index – röviden „HL” – azonosítóval ellátott gumiabroncsait.

A nagy teherbírású gumiabroncsok jellemzői

A HL abroncsok és a hagyományos abroncsok közötti különbség az összetételükben rejlik. A nagyobb teherbíró képesség a gumiabroncs szerkezeti és anyagösszetétel-beli módosításának eredménye. Annak érdekében, hogy az Ön számára optimális gumiabroncsot kínálhassák, olyan egyéb tényezőket is figyelembe vettek, mint például a gördülési ellenállás és a futásteljesítmény. Hasonlóan fontos szempont a gördülési zajszint állandó alacsony szinten tartása.

Az első HL abroncs a Continental-tól származik

A terhelési index (LI) a jármű abroncsainak maximális megengedett terhelhetőségét jelzi. 2021 januárjában a Continental először mutatta be a 101-es terhelési indexű HL gumiabroncsokat, melynek teherbírása 825 kg. A nem titkolt cél az nehéz motorikával ellátott hibrid és elektromos járművek nagy teherbírású gumikkal való felszerelése volt. Ez azért fontos, mert e két típus piaci részesedése fokozatosan növekszik. Statisztikailag ezek a járművek átlagosan körülbelül 300 kg-mal nyomnak többet, mint a dízel- vagy benzinmotoros társaik. Ez igazi kihívást jelent, mivel a nagyobb méretű gumiabroncsok felhelyezésének lehetősége az autón egész egyszerűen korlátozott.
A korábbi, 98-as terhelési indexű XL abroncsokkal szemben a Continental HL abroncsainak teherbírása 10%-kal nőtt, 750 kg-ról 825 kg-ra guminként. Fontos tudni: a gumiabroncs nyomás változatlan marad, kb. 2,5 bar szinten. Segítségképp: A gépjárművéhez megadott terhelési indexet a forgalmi engedély 1. részében találja. Az utolsó két vagy három számjegyet kell nézni. A teherbírásra vonatkozó tartalékképzés érdekében jogi szempontból túlléphető a terhelési index.

Az elektromos autók gumiabroncsaival szemben támasztott elváráso


 • Biztonság
  Mint mindig, az elsődleges szabály itt is, hogy a biztonság az első! Az elektromos autók gumiabroncsainak biztosítaniuk kell a megfelelő tapadást és a rövid féktávolságokat, különösen kedvezőtlen időjárási körülmények között. A gumiabroncs címkéjén található második betű - ideális esetben A - nagyon jó fékezési tulajdonságokat jelöl nedves körülmények között.
 • Alacsony gördülési ellenállás és nagyobb teherbírás
  Az elektromos autók általában nehezebbek a bennük lévő hatalmas akkumulátorok miatt. A választott gumiabroncsoknak tehát képesnek kell lenniük egyensúlyt teremteni egyrészt a megnövekedett terhelés, másrészt az ebből eredő nagyobb gördülési ellenállás, a gumiabroncs kopása és az energiafogyasztás között. Néhány gumiabroncs-gyártó XL jelöléssel ellátott gumiabroncsokat kínál a nehezebb járművek számára. A lehető legkisebb gördülési ellenállás (A-jelű hatékonysági osztály) elérése a cél továbbra is, mert egyértelmű: minél alacsonyabb az ellenállás, annál nagyobb a tartomány.
 • Nyomaték
  Az elektromos hajtás miatt az elektromos és a hibrid járművek gumiabroncsainál a gyorsulás kezdetén nagyobb a nyomaték, mint a benzines vagy dízel járműveknél szokásos. Ez további hatással van a futásteljesítményre
 • Alacsony zajszint
  Az alacsony zajszint kétség kívül növeli a vezetési élményt. Mivel az elektromos autók általában nagyon csendesek, ezt is szem előtt kell tartani az abroncsok kiválasztásakor.

Népszerű elektromos autók és hozzáillő gumiabroncsok

A legkeresettebb elektromos autók 2020-ban. Nálunk megtalálja a hozzájuk való gumikat. Egyszerűen használja a linket járműve részletes kereséséhez.

# Modellmegnevezés / Típus Mutassa a gumikat
1 Renault Zoe Gumi keresés Renault Zoe
2 VW e-Golf Gumi keresés VW e-Golf
3 Tesla Model 3 Gumi keresés Tesla Model 3
4 VW ID.3 Gumi keresés VW ID.3
5 Hyundai Kona Elektro Gumi keresés Hyundai Kona Elektro
6 TSmart Fortwo Gumi keresés TSmart Fortwo
7 VW e-Up Gumi keresés VW e-Up
8 BMW i3 Gumi keresés BMW i3
9 Audi E-Tron Gumi keresés Audi E-Tron
10 Opel Corsa-e Gumi keresés Opel Corsa-e
Label: A-A-68

EU gumiabroncs-címke és elektromos autók


Segíthet az EU gumiabroncs-címke, hogy a megfelelő gumiabroncsot választhassam elektromos járművemhez?

Igen, mert az EU gumiabroncs-címke a következő három területen nyújt hasznos információt az abroncs tulajdonságairól:

a) hatékonysági osztály

b) nedves tapadás

c) zajkibocsátás

Egy jó, kifejezetten e-autókhoz készült gumiabroncs A jelzésű kell legyen mind a hatékonysági osztály, mind a nedves tapadás tekintetében. Azok az autótulajdonosok, akik nagy jelentőséget tulajdonítanak a vezetési kényelemnek, alacsony zajszint értékű abroncsot válasszanak. Mert minél kisebb a decibel szám, annál halkabban fut az abroncs. A különösen csendes abroncsokat hullámszimbólummal is jelzik.

Melyik gumiabroncsot ajánlja a gumik.com elektromos autójához?

Íme, néhány kiemelkedő gumiabroncs – melyek elérhetőek üzletünkben:

Az árak tartalmazzák az Áfát és a szállítás költségét Magyarországon belül.