Rendelés állapotának x
Kijelentkezés

1999625519996255

Motorkerékpár gumi keresés
Szélesség
Magasság
Az abroncs szerkezeti felépítése
Átmérő
Reifen Finden
Sebesség
Válassza ki a motorkerékpárt
Gyártó
Kapacitás:
Modell:
Típus:

Vásároljon motorkerékpár-gumiabroncsot – éljen át még több élményt útközben

Akár országúton, akár városban vagy hegyi hágókon motorozik - a megfelelő motorgumi-választás biztosítja kétkerekű járműve elengedhetetlen tapadását. A gumikopás miatt a gumiabroncsok a motorkerékpárok legnagyobb terhelésnek kitett alkatrészei közé tartoznak. Amint a futófelület jelentősen kopni kezd, érdemes új gumit rendelni, hogy újra zökkenőmentesen róhassa a kilométereket.mo-tyre

Mikortól számít kopottnak a motorkerékpár gumija?

Az országúti motorkerékpárok minimális profilmélysége 1,6 mm, míg könnyű motoroknál 1 mm. Ezek a számok mindkét esetben az abroncskopás abszolút határértékei. Ha a gumiabroncs mintázatmélysége e határértékek alá csökken, az már hatással lesz az Ön biztosítási fedezetére is. Ahhoz, hogy motorkerékpárja megőrizze a tapadását és kormányozhatóságát, a gumiabroncsokat legkésőbb akkor tanácsos lecserélni, ha a futófelület eléri a 2 mm-t. Ehhez hozzájön még a nedves felületeken való futás biztonsági tényezője.A futófelület mélységét a fő futófelület középső területén érdemes mérni, a széles barázdában. Ennek legegyszerűbb módja egy 100 Ft-os érme használata. Ha a külső sáv nem látható, akkor minden rendben van. Amint legalább a fele láthatóvá válik, ideje új motorgumit vásárolni.
Tipp:Ha a szerpentines utak szerelmese, fokozottan ügyeljen az oldalsó futófelületek állapotára is.

Az öregedési tényező motorgumiknál

A futófelület mélysége mellett a motorgumik általános állapota is fontos tényező. A szakértők szerint gondot okozhat, ha ritkán használja kerékpárját és/vagy hosszabb ideig a szabadban parkol. A változó időjárási viszonyok károsítják az anyagot, továbbá az abroncsokon repedések és jól látható elszíneződések keletkezhetnek. Ezekben az esetekben pedig új motorkerékpár gumikat fog kelleni rendelni.Legkésőbb 5 éves gumi-életkort követően célszerű az abroncsokat rendszeresen ellenőrizni, hogy nem sérültek-e, 6 év elteltével pedig érdemes új motorgumik vásárlását beiktatni. A pontos életkort a DOT szám segítségével ellenőrizheti, amely az abroncs oldalán található, és utolsó 4 számjegye a gyártás hónapjáról és évéről ad tájékoztatást.

A megfelelő abroncsok különböző motortípusokhoz

A motorkerékpár abroncsainak ugyanolyan jól kell passzolniuk a járműhöz, mint ruházatának Önhöz - a motoros kabáttól a comboig, beleértve a protektorokat és a csizmákat. Különböző típusú motorokhoz kínálunk speciális gumiabroncsokat, a Cross sportoktól és Enduro változatoktól a robogókra és segédmotoros kerékpárokra való gumikig .
A túramotorok gumiabroncsai speciális eset, amely külön figyelmet igényel. Ha Ön a kanyargós utak szerelmese, a jól ismert Michelin márka ehhez például radiál abroncsokat ajánl, mivel ezek különösen jól teljesítenek döntött szögben. Ha viszont sok poggyászt visz magával az utazásra, és a motorkerékpárját nem nagy sebességre tervezték, akkor a keresztrétegű gumiabroncsok használata javasolt.Ha gyakrabban tervez versenypályán való motorozást, akkor speciális motorgumikra lesz szüksége, amelyeket néhány neves gyártó már alapfelszereltségként kínál. Mivel útengedélyre van szükség ahhoz, hogy eljussunk a célpályához, ezért legalább bizonyos esetekben kompromisszumot kell kötnünk. Fontos azonban, hogy mindig a minőségre összpontosítson, ha csúcssebességet szeretne elérni a versenypályán. Amikor ilyen típusú abroncsokat keres, különös figyelmet kell fordítania a motorkerékpár gumiabroncs sebességindexére.

Megéri-e olcsó motorgumit vásárolni?

A kérdésre adott válasz nagymértékben függ attól, hogy a szóban forgó gumiabroncsok olyan jól ismert beszállítók márkás abroncsai-e, mint a Bridgestone vagy a Pirelli. A név nélküli abroncsok esetén bizony fennáll annak a veszélye, hogy rossz időjárási körülmények között előre nem látható menettulajdonságokat produkálnak, kiszámíthatatlan helyzeteket idézve elő. Ezen túlmenően nagyobb a kockázata annak, hogy nemkívánatos imbolygó hatást fog tapasztalni, amikor a kormány bizonyos sebességeknél „táncolni” kezd.

Tipp:Ha szeretne költséghatékonyan új abroncsokra szert tenni, tőlünk kiváló minőségű motorgumit vásárolhat párban. Márkától és terméktől függően páros vásárlásra kedvezményt adunk, így kímélve pénztárcáját.

Mely motorgumi mely felnihez való?

A motorkerékpár-abroncsok és a motorkerékpár-felnik közötti interakció döntő szerepet játszik a kormányozhatóság és a vezetési dinamika szempontjából. Nincs mindenkire érvényes, egyetlen jó válasz, mivel több tényező is fontos. A gumiabroncs mérete és a lehetséges abroncsszélesség a meglévő felniszélesség alapján kerül meghatározásra.A megfelelő motorgumi kiválasztásában az is szerepet kell játsszon, hogy milyen motorkerékpárral közlekedik. A múltban a gyártói tanúsítás megbízható ismérv volt. A szerkezetileg és méretében módosított paraméterekkel rendelkező gumiabroncsokhoz szakértői vélemény szükséges, amely bizonyos díjjal jár. Új motorgumik vásárlásakor ügyeljen az EU típusengedélyre, s hogy a gumiabroncs jóváhagyással rendelkezzen.

Népszerű elektromos motorok és a hozzájuk illő gumiabroncsok

Az utakon jelenleg még ritkaság számba mennek az elektromos motorok. Meglepő módon a Harley Davidson az egyik úttörő ezen a területen, egy másik amerikai elektromos motorgyártóval, a Zero Motorbikes-szal karöltve. A KTM freeride modelljével, az E-Enduro-val lépett be a kínálati piacra. A jövőben egyre inkább számíthatunk más ismert és - eddig - kevéssé ismert beszállítók piacra lépésére is.
Az újszerű vezetési élménytől eltekintve a motorkerékpár gumiabroncsokra ugyanolyan fizikai és mechanikai feltételek vonatkoznak, mint az összes többi belsőégésű motoros modellre, a motor típusától függően. Emiatt a legtöbben az ismert beszállítók márkajelzett minőségét választják standard gumiabroncsok vásárlásakor.

Az új motorgumik bejáratása

Fontos, hogy a motorkerékpárok új abroncsait óvatosan járassa be. Újonnan felszerelve még sima a felületük, alacsony a tapadásuk. Különösen döntött helyzetekben fennáll annak a veszélye, hogy megcsúszhat, ha figyelmetlenül közlekedik.Ügyeljen a korábbi tapasztalatok alapján készült, km-ben megadott gyártói előírásra a gumiabroncsok bejáratásánál. Az, hogy az új motorkerékpár-abroncsok 50, 100 vagy 200 km-es távon érik-e el teljes potenciáljukat, az az Ön vezetési stílusától és az ehhez a fázishoz választott útvonaltól függ.Új motor gumiabroncsai rendeléséhez használja weboldalunkat. Szűkítse a keresést a motorkerékpár típusa, az abroncsméret, a sebességindex vagy a preferált gyártó szerint. Alternatív megoldásként indítsa el a keresést motorkerékpár-márkája megadásával. Még sosem volt ilyen egyszerű új gumikat találni motorjához!
mo-tyre

Az árak tartalmazzák az Áfát és a szállítás költségét Magyarországon belül.