Rendelés állapotának x
Kijelentkezés

1999625519996255

Nagyszerű páros: a Continental bemutatja a WinterContact TS 870 és a WinterContact TS 870 P modelleket

03/05/21

  • Innovatívabb: továbbfejlesztett Cool Chili keverék és új mintázat
  • Biztonságosabb: kiemelkedő téli teljesítmény és kiváló teljesítény vizes környezetbent
  • Fenntarthatóbb: alacsonyabb gördülési ellenállás és jelentősen megnövelt futásteljesítmény

Budaörs, 2021. Május 3. - Figyelembe véve a modern autógumik teljesítményének az utóbbi években bekövetkezett változásait, érthető, ha azt feltételezzük, hogy már nem nagyon lehet mit fejleszteni. A Continental WinterContact TS 870 és WinterContact TS 870 P azonban épp ennek az ellenkezőjét bizonyítják: a gumiabroncs-technológiában még mindig van lehetőség új szintre lépni.

continental-pp-wintercontact-ts870-1.jpg

WinterContact TS 870 - közepes méretű autókig

A jól bevált -a szaksajtó által is elismert- WinterContact TS 860 utódja, amely tovább viszi a kiemelkedő téli teljesítmény és a kiváló vizes időjárási tulajdonságok ötvözetét, miközben meggyőző ökológiai tulajdonságokkal rendelkezik - például a gördülési ellenállás további csökkentésével és a megnövekedett futásteljesítményével. Ennek ellenére a WinterContact TS 870 egy teljesen új termék, amelyet alapjaitól kezdve újonnan fejlesztettek ki a szerkezete, futófelületének mintázata és összetétele szempontjából. Az eredmény pedig egy olyan modell, amely közvetlen összehasonlításban három százalékkal rövidebb féktávolságot biztosít jégen, és öt százalékkal jobb kezelhetőséget havon.

Az új WinterContact TS 870 abroncs jobb tulajdonságokkal rendelkezik a havas úton való tapadás, a nedves időjárási körülmények közötti haladás és száraz utakon való kezelhetőség tekintetében egyaránt. Figyelembe véve az egymással ellentmondó célkitűzéseket, amelyekkel a fejlesztési mérnökök rendszeresen szembesülnek a biztonság szempontjából releváns tulajdonságok és a környezeti teljesítmény vonatkozásában, az elért eredmények mindkét területen lenyűgözőek: A futásteljesítmény tíz százalékos növekedése mellett a gördülési ellenállás is két százalékkal csökkent.

Ennek eredményeként ez az új termék ismét demonstrálja a különféle tudományágak kivételesen kiegyensúlyozott teljesítményét, amelyet a végfelhasználók már régóta elvárnak a Continental téli gumiabroncsaitól. A havas felületen való még jobb tapadást az újonnan kifejlesztett 3D reteszelő lamellák biztosítják, amelyek a lehető legjobb szögben állva érintkeznek a hóval. Ahogy a futófelület blokkjai mélyebbre hatolnak a hóban, hatékonyabban tudják azt bezárni, hogy extra tapadást biztosítsanak. További biztonságot nyújtanak az átlós barázdákkal párhuzamosan elrendezett mély lamellák. Ezek a lamellák számos éllel rendelkeznek, lehetővé téve a dinamikus erők hatékonyabb átadását, és jó egyenes és kanyarodási tapadást biztosítanak a hóval borított utakon.

continental-pp-wintercontact-ts870-3-kopie.jpg

A fejlesztők számára ennek a kialakításnak az egyik előnye az volt, hogy így képesek voltak még nagyobb hózsebeket létrehozni a futófelületen. Ezek feltöltődnek hóval, és még jobb tapadást biztosítanak. Mivel egyszerűen fogalmazva, a legjobb tapadást a havon nem az abroncs érintkező felülete és a havas út tapadása adja, hanem a hó és a hó tapadása. A hó a futófelület barázdáiba kerül, ahol összetömörödik. Ez a tömörített hó az abroncsban aztán összekapcsolódik az úton lévő hóval. Minél jobban megtartják a futófelület barázdái a tömörített havat, annál jobb a tapadás. Itt alkalmazza a Continental a SnowCurve + technológiát. Az ezzel a technológiával rendelkező gumiabroncsok speciális horonyos falszerkezettel rendelkeznek, amely a futófelület több mint 1000 pontján képes bezárni a tömörített havat. Ez nagyobb tapadást biztosít és a fékerő jobb átadását teszi lehetővé - különösen kanyarodás közben.

A csúszós téli utakon a féktávolság további csökkentése érdekében a Continental tíz százalékkal megnövelte a WinterContact TS 870 érintkező felületén a futófelület-blokkok számát. Ezeknek a blokkoknak az élei és a lamellák úgy működnek, mint egy ablaktörlő, gyorsan eloszlatják a hóolvadást és biztosítják a jó tapadást a jeges felületeken.

continental-pp-wintercontact-ts870-2-kopie

A WinterContact TS 870 V alakú futófelület-mintával rendelkezik, amelyet sok gumiabroncsgyártó alkalmaz már. Az egyik szembetűnő újítás azonban az, hogy a fő V alakú barázdák az abroncs körül futó hullámos középhorony felé haladnak, ami a Continental új téli szenzációjának egészen más megjelenést kölcsönöz, mint a legtöbb versenytárs terméke. És ez még nem minden. A Hydro Grooves technológia és a középső horony kombinációjával a fejlesztők képesek voltak még gyorsabb vízkiszorítást elérni esőben történő haladás esetében. Ez pedig még hatékonyabb védelmet nyújt a vízen siklás ellen, és tovább javítja a fékteljesítményt nedves úton. A másik tényező, amely segíti a rövid féktávolság elérését, az újonnan kifejlesztett futófelület-keverék, amely az előző modellhez hasonlóan Cool Chili néven ismert. A speciális gyanták keverékével ez jobb tapadást és rövidebb féktávolságot biztosít nedves körülmények között.

A gumiabroncs kiemelkedő környezeti tulajdonságainak titka mindenekelőtt a polimer keverékben rejlik. Az optimalizált térhálósűrűség nagyobb rugalmasságot eredményez, javítva a gumiabroncs és az út közötti érintkezés minőségét. Ez csökkenti a kopást és növeli az abroncs futásteljesítményét. A Cool Chili vegyület ugyanakkor csökkenti a gördülési ellenállást, az üzemanyagfogyasztást és ezáltal a CO2-kibocsátást is..

A WinterContact TS 870-et olyan modellekhez fejlesztették ki, mint a VW up!, a VW Golf és a Citroën C4. A magasabb árú modellek, köztük a BMW 1-es és a 3-as széria is biztonságosan halad majd a hideg évszakokban is a Continental új téli gumijával. A termékcsalád kezdetben 19 méretet tartalmaz 14–17 colos felnikhez, 45–65 profilaránnyal és 175–225 milliméter szélességgel. Néhányuk peremvédő bordával és/vagy XL jelöléssel rendelkezik, ami nagyobb teherbírást jelez. Jövőre a Continental további 45 mérettel bővíti a kínálatot. Ezeket a gumiabroncsokat legfeljebb 240 km/h sebességre engedélyezték.

wintercontact-870p

WinterContact TS 870 P középkategóriás autókhoz és terepjárókhoz

A Continental fokozatosan bemutatja a WinterContact TS 870 P-t a, TS 850 P utódját. A WinterContact TS 870 P esetében, hasonlóan a „kistestvéréhez”, a Continental a továbbfejlesztett Cool Chili keveréket és a Hydro Grooves technológiát alkalmazza. Annak érdekében, hogy nagyobb biztonságot nyújtson a szélesebb gumiabroncsokkal rendelkező vezetők számára, a fejlesztők úgy döntöttek, hogy elhagyják a hagyományos V alakú futófelületet. Ehelyett a WinterContact TS 870 P abroncsot a Continental egy merevebb konstrukcióra alapozza, melyen négy nagy kerületi horony fut a futófelület-blokkok sorai között. Ez az innovatív futófelület-szerkezet, amely nagyon eltér az elődjétől, jelentős előnyöket kínál - különösen nedves körülmények között. Nagyon gyorsan kiszorítja a vizet az érintkezési felületről, ami jobb kezelhetőséget, rövidebb féktávolságot és hatékony védelmet nyújt a vízen siklás ellen.

A gumiabroncs bevált elődjéhez képest a fejlesztők négy százalékos javulást értek el a nedves fékezés területén és nyolc százalékkal jobb eredményt a vízen siklás tulajdonságokban - anélkül, hogy más szempontból romlott volna az abroncs teljesítménye. Külön említést érdemel a jégen történő fékezés öt, a száraz kezelhetőség hat és a havas kezelhetőség hat százalékos javulása. Ez az új Continental téli gumiabroncs meggyőző ökológiai tulajdonságokkal is rendelkezik: A gördülési ellenállás két százalékos csökkenése mellett a futásteljesítmény 16 százalékkal nőtt.

continental-pp-wintercontact-ts870p-2-kopie

A termékcsalád kezdetben 52 személygépkocsi- és terepjáró-méretet tartalmaz 16–21 colos felnikhez, 35–65 profilaránnyal és 205–255 mm szélességgel – ezek közül van, ami peremvédő bordával és/vagy XL jelöléssel rendelkezik, ami nagyobb teherbírást jelez, és 270 km/h sebesség jóváhagyással. Ez teszi a WinterContact TS 870 P-t ideális választássá szedánokhoz, terepjárókhoz és sportautókhoz, például az Audi TT-hez. A gumiabroncs merev felépítése kiváló választást jelent a nehezebb, elektromos hajtású modellek számára is.

A Continental ezt a két új téli gumiabroncsot eredetileg egyesével, egymás után tervezte bemutatni a piacon. A WinterContact TS 870 termékbevezetését már tavaly bejelentették, de a COVID-19 járvány miatt 2021-ra elhalasztották.

Forrás az oldalon: https://www.continental.hu/car/media-services/newsroom/20210503-winter-contact


20 of 87 News

Nagyszerű páros: a Continental bemutatja a WinterContact TS 870 és a WinterContact TS 870 P modelleket