Rendelés állapotának x
Kijelentkezés

1999625519996255

A FALKEN CÉG BEMUTATJA AZ ÚJ NÉGYÉVSZAKOS UHP GUMIJAIT FALKEN EUROALL SEASON AS220 PRO

25/04/23

AS220.jpg

Offenbach am Main, 2023. május - Az elmúlt években a mindenféle időjárási viszonyokhoz alkalmas gumiabroncsok egyre fontosabbá váltak a piacon. A Falken Tyre Europe GmbH az új EUROALL SEASON AS220 PRO-val most kiemelkedő terméket kínál ebben a kategóriában, kiváltképp teljesítményorientált járművek számára. A csendes és kényelmes, dinamikus kezelhetőségű új termék aszimmetrikus kialakítású profilja kezdetnek 46 méretben, 17–21 hüvelyk átmérővel és 35–65 százalékos keresztmetszettel, V (240 km/óráig) és W (270 km/óráig) sebességindexekkel érhető el.

A Falkennél a termékfejlesztést megelőző elemzések során egyre csapadékosabb téli időjárási viszonyokat határoztak meg. Ennek ellenére az új terméknek nemcsak nedves úton kell kiválóan teljesítenie, hanem havas utakon is jó téli teljesítményt kell nyújtania, kellő biztonsági tartalék mellett.Ennek tükrében egy szinergetikus, négyévszakos profil jött létre, mely minden körülmények között kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt. A mérnökök egy hóra és latyakra optimalizált belső futófelületet fejlesztettek ki, melyet száraz és nedves teljesítményre különösen alkalmas külső felülettel kombináltak. Ezen két profilterület intelligens összjátékával elérték, hogy az EUROALL SEASON AS220 PRO sportos vezetési élményt nyújt nagy biztonsági tartalékok mellett.

Az új termék profilját tekintve a stabil külső váll és két széles, körbefutó profilhorony jellemzi, melyek különösen jó vízelvezetést biztosítanak, valamint lehetővé teszik a gumiabroncs nagyfokú vizenfutási tartalékait. A belső oldalon lépcsőzetesen lefelé haladó profilhornyok találhatók. Ezek a lefelé haladó profilhornyok biztosítják a hótapadást, továbbá megakadályozzák a hó gyorsításkor és fékezéskor történő átcsúszását. A finom profilbevágásokkal és a lamellákkal kombinálva ezek a hornyok jó tapadást és pontos irányítást biztosítanak. A barázdák megfogják és összetömörítik a havat, az így létrejövő tapadással és egyéb összefűző-mechanizmusokkal együtt megakadályozzák a gumiabroncsok elcsúszását.

A nagyteljesítményű gépjárműveket vezetők igényeinek való megfelelés érdekében a FALKEN továbbfejlesztett kontúrral optimalizálta a gumiabroncs szerkezetét. Az EUROALL SEASON AS220 PRO így megakadályozza a futófelület kihajlását, továbbá kompenzálja a nagy sebességnél fellépő centrifugális erőket. Az út felületével való érintkezés így eléri a legmagasabb szintet. Ennek eredményeként a menetstabilítás még nagy sebesség mellett is kiemelkedő marad, valamint a kormányzási és fékezési parancsokra adott válaszreakció mindig nagyon közvetlen lesz.

Az AS220 PRO a belső referenciaértékkel való összehasonlítás során az újdonság nem csupán a nedves és száraz úttartás, valamint nagy sebesség melletti biztonságot tekintve teszi különösen magasra a mércét, hanem könnyű szerkezetének köszönhetően az üzemanyag-fogyasztás és ennek megfelelően a csökkentett CO2-kibocsátás tekintetében is meggyőző. A FALKEN speciális, Advanced 4D Nano Design technológiája kopásállóságot biztosít és ezáltal a gumiabroncsok hosszú élettartamát. Az EUROALL SEASON AS220 PRO még nem véglegesített címkeértékei a gumiabroncs méretétől függően B és D kategóriásak az üzemanyag-fogyasztás/gördülési ellenállás tekintetében, illetve B kategóriásak a nedves tapadás és a zajkibocsátás tekintetében.

A teljesítményorientált járművek esetében a fent felsorolt műszaki tulajdonságok mellett a megjelenés is fontos. E tekintetben igazán meggyőző az EUROALL SEASON AS220 PRO aerodinamikus oldalfal-kialakítása és vonzó nano-fekete felirata.

Mind a 46 méret XL kivitelben nagy teherbírással rendelkezik. Az EU tíz legjobb méretéből nyolc, továbbá a kifejezetten e-autókhoz használt nyolc méret is megtalálható az új négyévszakos UHP gumiabroncs kínálatában. Legtöbbjük felnivédő csíkkal is rendelkezik.

A Falken gumiabroncsokat a legmagasabb minőségi igények szerint fejlesztik és gyártják. A Falken Tyre Europe GmbH garanciát biztosít, amely termékhibák miatti jóváírást tesz lehetővé a futófelület megmaradó mélységétől függően öt évre.

Forrás az oldalon: https://www.falkentyre.com/hu/press/article/falken-euroall-season-as220-pro


20 of 87 News

A FALKEN CÉG BEMUTATJA AZ ÚJ NÉGYÉVSZAKOS UHP GUMIJAIT FALKEN EUROALL SEASON AS220 PRO