Rendelés állapotának x
Kijelentkezés

1999625519996255

Beszáll a rallycross-ba a Continental

27/02/18

  • A német technológiai vállalat a tengerentúlon kezd rallycross gumiabroncsok fejlesztésébe
  • Májusban mutatják be az első példányokat
  • Idén Európában is rendeznek futamokat a Continental új rallycross abroncsaival

Budaörs, 2018.02.27. – Az amerikai Red Bull Global Rallycross-szal (GRC) kötött, több évre szóló partnerségi megállapodás keretében megkezdődött a Continental rallycross gumiabroncsok fejlesztése. Az együttműködés jegyében a német technológiai vállalat már 2018-tól kizárólagos szállítója lesz a GRC Supercars, a GRC Lites, illetve a Polaris RZR versenyszériáknak. 2019-től pedig az elektromos autóknak szervezett GRC-bajnokságban is jelen lehet a rallycross gumiabroncsokkal.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy már a Global Rallycross is része a motorosport portfoliónknak" - jegyezte meg John DeSalle, a Continental Tire Motorsports elnöke a bejelentés kapcsán. Hozzátette: már alig várják, hogy leszállíthassák azokat a gumiabroncsokat, melyekkel olyan izgalmasak lehetnek a versenyküzdelmek, mint amilyet a közönség elvár. Másfelől pedig bízik benne, hogy a pilóták is elégedettek lesznek az abroncsok teljesítményével.

"A Continental a vezető gumiabroncs gyártók egyike. Számunkra azért ideális partner, mert nagy tapasztalattal rendelkezik a gumiabroncsok fejlesztése terén és a versenyeken részt vevő járművek széles skálájára tud gumiabroncsokat gyártani" - hangsúlyozta Dyin Colin, a Red Bull GRC ügyvezető igazgatója.

Az új gumiabroncsokat május 19-én mutatják be a Red Bull GRC szezonnyitón, a Kentucky államban található Lousiville-ben. A 2018-as versenyszéria 12 fordulóból áll, melyből kettőnek Európa fog otthont adni. Az európai helyszíneket azonban egyelőre még nem árulták el.

2018-02-27-normal-data-min

Forrás az oldalon: https://www.continental.hu/car/media-services/newsroom/20180227-rallycross-continental


20 of 87 News

Beszáll a rallycross-ba a Continental