Rendelés állapotának x
Kijelentkezés

1999625519996255

A Continental új sportabroncsa 42 változatban jelenik meg 19 és 23 coll között

10/09/21

  • Az új SportContact 7 ősztől érhető el az üzletekben
  • Kiválóan alkalmas sportkivitelekhez, szedánokhoz, sportautókhoz és szupersportautókhoz, valamint tuningolt járművekhez
  • Várhatóan elsőszerelésként is megjelenik

Hannover, 2021. szeptember 8. A SportContact 7 a Continental új, nagy teljesítményű gumiabroncsa sportos járművek számára. Idén ősztől 19 és 23 coll közötti méretben összesen 42 változat lesz kapható, a termékcsalád a következő év folyamán tovább bővül. „Az új SportContact generációval nagyon biztonságos, jól kezelhető és nagy futásteljesítményű terméket kínálunk azok számára, akik kedvelik a nagy teljesítményű járműveket és a sportos vezetést” – mondja Enno Straten, a Continental Stratégiai, elemzési és gumiabroncs-utánpótlás EMEA üzletágának a vezetője. „Új termékünk lesz a zászlóshajó és a hetedik generációs nyári gumiabroncsok első képviselője, amelyet a következő években vezetünk be.” Straten szerint a Continental a fejlesztés során minden teljesítménykritériumban a legmagasabb szintű tökéletességre helyezte a hangsúlyt, hogy az UUHP (ultra-nagyteljesítményű) abroncsok szegmensében a maximális vezetési élményt a legmagasabb szintű biztonsággal és fenntarthatósággal ötvözze.

img-sportcontact-7-001.png

Az új SportContact 7 egy bevált, népszerű, sportos nyári gumiabroncs utódja. Hat évvel ezelőtti bevezetése óta számos magazin, köztük a sport auto és az AutoBild sportscars tesztjein szerzett első helyet és kapta meg a legjobb ajánlásokat. A vezető európai járműgyártók gyárilag a SportContact termékcsalád abroncsait szerelik fel.

A hannoveri gumiabroncsgyártó a két további aktuális nyári gumiabroncsmodellel együtt a piaci kereslet közel 95 százalékát fedi le a rendelkezésre álló modellekkel. „Ez azt jelenti, hogy szinte az összes európai személygépkocsit, SUV-ot és furgont el tudjuk látni abroncsokkal” – jelenti Straten. „Az új SportContact 7 egy olyan termék, amely képviseli a piac legújabb fejlesztéseit.” Az elmúlt 15 évben például nem csak a járművek váltak mintegy 10 százalékkal nehezebbé, de ebben az időszakban a motorok hengerűrtartalma is csaknem 30 százalékkal növekedett. Ugyanakkor a járművek CO2-kibocsátása 30 százalékkal csökkent. „Mivel az új gumiabroncs minden eleme az XL szabvány szerinti megnövelt teherbíró képességgel rendelkezik, zökkenőmentesen fel tudjuk szerelni a nehezebb autókat is, és az új SportContact 7-tel már a fenntarthatóság felé mutató tendenciát támogatjuk” – magyarázza. „Végül pedig nemcsak jelentősen megnövelt futásteljesítményt kínál, hanem az egyik legalacsonyabb üzemanyag-felhasználási értéket is az UUHP-szegmensen belül az EU gumiabroncscímke „C” üzemanyag-hatékonysági osztályába való besorolásával. Ezáltal a SportContact 7 biztonságos és megfelelő választás minden sportos jármű számára – függetlenül attól, hogy hagyományos vagy elektromos hajtású-e.”

A SportContact 7-et a sportos tulajdonságokkal rendelkező személygépkocsikhoz fejlesztettük ki, egészen a szupersportautókig. A járműválaszték széles: az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio éppúgy része, mint az Audi RS-sorozata és az M GmbH sportos BMW-je. Vannak köztük olyan kompakt modellek is, mint a Ford Focus III RS vagy a Mini Cooper S Clubman. Megfelelő méretek állnak rendelkezésre a Porsche 4 S GT-hez, az AMG, a Lamborghini és a McLaren járműveihez is. Továbbá a SportContact 7 elérhető a kiemelkedően nagy teljesítményű autókhoz is, mint például a Brabus S 65 Rocket 900 Coupé.

img-sportcontact-7-001.jpg

Forrás az oldalon: https://www.continental.hu/car/media-services/newsroom/2021-08-23-2022-tol-ujrahasznositott-palackok-abroncsgyartas


20 of 87 News

A Continental új sportabroncsa 42 változatban jelenik meg 19 és 23 coll között