Rendelés állapotának x
Kijelentkezés

1999625519996255

Gyakran feltett Kérdések

Milyen alternatív minősítések léteznek az európai uniós abroncscímke mellett?

Az új címke három fontos paraméterről, a gördülési ellenállásról, a nedves úton való tapadásról és a külső gördülési zajról tájékoztatja a vásárlókat. Mindemellett számos más fontos, biztonsági szempontból releváns terméktulajdonságot is érdemes figyelembe venni új gumik választásánál.
Ezek közé tartozik a gumi viselkedése aqua planing esetén, fékezéskor száraz és nedves úton, téli útviszonyok esetén, valamint ilyen a menetstabilitás és az élettartam.

A gyártók arra hívják fel a figyelmet, hogy az abroncscímke nem helyettesítheti azokat a részletes információkat, amelyeket például szakfolyóiratok tesztjeiben tesznek közzé.
A téli gumik abroncscímkéje például csak korlátozott mértékben ad felvilágosítást, hiszen a téli útviszonyok esetén való teljesítményt nem tünteti fel. 

Az autós szakfolyóiratok által végzett gumitesztek így továbbra is jelentős tájékozódási forrást jelentenek a vásárlóknak, mivel ezek az abroncscímkén feltüntetett 3 paraméter helyett 11 további, biztonsági szempontból releváns terméktulajdonságot vizsgálnak.

A