Rendelés állapotának x
Kijelentkezés

1999625519996255

Hozzájárulásunk a magasabb szintű fenntarthatósághoz

Fenntartható termékválaszték

 Termékkínálatunkban már most is talál fenntartható és erőforrás-takarékos gumiabroncsokat.

Fenntarthatósági pecsétünk

A fenntartható termékek nálunk díjat érdemelnek.

Tudásunkkal segítjük Önt

Értékes tippeket adunk: Mi az, amit Ön is egyszerűen megtehet, mint járműtulajdonos?

A fenntarthatóság a gumiabroncsok vásárlásával kezdődik, a mindennapi vezetési szokásoknál folytatódik, és a használt gumiabroncsok szakszerű ártalmatlanításával ér véget. Mi a gumik.hu-nál – Európa legnagyobb online gumiabroncs-kereskedőjénél – javaslatokat adunk ehhez a kulcsfontosságú témához, tippeket adunk a gumiabroncsok beszerzéséhez, és beszámolunk arról, hogy a gumiabroncsgyártók milyen innovatív termékeket és ötleteket terveznek. Csak együtt lehet elérni a célt – fenntarthatóbbá tenni az iparágat.

Napjainkban a fenntarthatóság mind a fogyasztói döntésekben, mind a kormányzati szabályozásokban meghatározó erőt képvisel, amit a környezetbarát, „zöld” gumiabroncsok piacának lenyűgöző növekedése is bizonyít. E környezetbarát anyagokat és csúcstechnológiákat alkalmazó gumiabroncsok jelentős energiahatékonysági és környezetvédelmi teljesítményjavulást ígérnek.

A környezetbarát autógumikba való befektetés másik nyomós oka az elektromos járművek növekvő népszerűsége. Ezek a gumiabroncsok hozzájárulnak a járművek teljesítményének javításához, és kritikus szerepet játszanak az elektromos járművek korlátozott hatótávolságából adódó kihívások kezelésében. Az OEM-szektorban tapasztalt folyamatos kereslet a környezetbarát gumiabroncsok iránt rávilágít arra, hogy ezek a termékek létfontosságú szerepet játszanak az autóipar jövőjének alakításában.

A 2021-2027-es időszakra vonatkozó előrejelzések szerint a zöld gumiabroncsok piacának összetett éves növekedési rátája várhatóan 11,02% kal fog növekedni.

A fogyasztók környezetbarát mobilitási megoldások iránti vágya növeli a „zöld” gumiabroncsok iránti keresletet, ami érthető, hiszen ezek egyszerre energiatakarékosak és környezetbarátok. Ezen gumiabroncsok meghatározó jellemzője a felhasznált anyagok típusa. A gumiabroncsgyártók azon dolgoznak, hogy a gumit szintetikus kompozitokkal helyettesítsék, amelyek gyakran szilícium-dioxidot tartalmaznak. A szilícium-dioxid helyettesíti a gumit a futófelületen, minimalizálja az útfelületi súrlódást és csökkenti a gördülési ellenállást. Ennek eredményeként nő az energiahatékonyság, mivel a gördülési ellenállás felelős az üzemanyag-fogyasztás jelentős hányadáért. Ez az érték személygépkocsiknál 10-15%-os, tehergépkocsiknál pedig akár 30%-os is lehet. Bár az alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsok ezt csak 2-3%-kal csökkentik, az ezzel járó üzemanyag-megtakarítás akkumulálódik, így környezetbarát.

A környezetbarát autógumik piacvezető vállalatai között szerepel a Michelin, Bridgestone, Continental, Goodyear Tire & Rubber Company, Pirelli & C. SpA és sokan mások. Mindezen gyártók folyamatosan fektetnek be a termékinnovációba, a kutatás-fejlesztésbe, a fúziókba és felvásárlásokba, valamint a földrajzi terjeszkedésbe, hogy megőrizzék vezető szerepüket.

Forrás: Jelentés: Automotive Green Tires Market - Growth, Trends, COVID-19 Impact, and Forecasts (2022 - 2027) (09.2022) (Dátum: 26.10.2023)

Fenntarthatóbb gumiabroncsok gyorskeresését kínáljuk Önnek.

Keresőszűrőink segítségével gyorsan és egyszerűen kereshet olyan gumiabroncsokat, amelyek például üzemanyag-takarékosak vagy erőforrás-takarékosak.

Az EU-címke – a gumiabroncsválasztás elengedhetetlen része

Amikor gumiabroncsot választ, figyeljen az uniós gumiabroncscímkék értékeire. Ezek jó áttekintést adnak arról, hogy egy gumiabroncs üzemanyagtakarékos-e.

Szerelőpartnereink – hatékony szállítás és hulladék gumiabroncs-ártalmatlanítás

Vásárláskor használja ki a lehetőséget, hogy gumiabroncsait valamelyik partnerszervizünkben szereltesse fel. Mi használt gumiabroncsait is megfelelően ártalmatlanítjuk.

Újrafutózott gumiabroncsok – fenntartható és rendkívül erőforrás-barát

A minőség és a biztonság tekintetében az újrafutózott gumiabroncsok határozottan felveszik a versenyt a vadonatúj abroncsokkal. Ennek bizonyítéka, hogy az újrafutózott gumiabroncsokra – az új abroncsokhoz hasonlóan – két év gyártói garanciát kínálunk.

További részletek

Gumiabroncsok elektromos autókhoz – Fontos, hogy passzoljon!

Az elektromos autók egyre népszerűbbek. Azonban mind az elektromos, mind a hibrid autók speciális gumiabroncsokat igényelnek.

További részletek