Rendelés állapotának x
Kijelentkezés

1999625519996255

Általános szerződési feltételek

2007.05.04.

1 § Szerződéskötés /a megrendelés folyamata

A bemutatott árucikkeket internetes űrlapon, telefaxon illetve telefonon rendelheti meg internet-portáljainkon. A megrendelés során kért adatok megadásával, és a megrendelés elküldésével velünk szemben kötelező érvényű ajánlatot intéz hozzánk, jogilag azonos hatállyal bír a telefonon, a telefaxon és az interneten leadott megrendelés. A megrendeléssel kötelező érvényű nyilatkozatot tesz jelen ÁSZF elfogadására, és a megrendelt termék megvásárlására. Megrendelése beérkezését beérkezési igazolással erősítjük meg, ez a beérkezési igazolás azonban nem jelenti a megrendelés elfogadását.  A szerződés az árucikk átvételével, elfogadó nyilatkozatával - legkésőbb azonban a 14 napos visszaadási határidő lejártával - válik joghatályossá.

2 § Általános szállítási- és fizetési feltételek

A csomagolási- és a csomagküldési költségekre, valamint a fizetési feltételekre vonatkozó információkat az adott internetes portál szállítási- és fizetési feltételekkel foglalkozó részén találhatja meg.  Külföldi szállítás esetén adott esetben fenntartjuk magunknak a fizetési módozatok korlátozásának jogát.

3 § Tájékoztatás az elállási jogról

Szerződéses nyilatkozatát két héten belül írásban (pl. telefaxban, elektronikus levélben), külön indoklás nélkül visszavonhatja. A határidő legkorábban a termék átvételével kezdődik. Betartottnak tekintendő az elállási határidő az elállási nyilatkozat, illetve a dolog kellő időben történő visszaküldése esetén. Az elállási nyilatkozat címzettje:

  • elektronikus levél: gumik@delti.com vagy
  • Telefax: 0049 51187989186 vagy
  • Postacím: Delticom OE SRL, Str. Anca Popa Nr.3, 300318 Timisoara, Románia

Tisztelettel kérjük, hogy elállási nyilatkozatában önkéntes alapon tájékoztasson bennünket elállása okáról, és rögzítjük a gyors és hatékony ügyintézéshez szükséges összes információt. Elszállítjuk a terméket, és a számla szerinti vételárat visszautaljuk a nyilvántartásunkban szereplő bankszámlájára annak érdekében, hogy ne kelljen fáradnia a visszaküldéssel. A terméket tehát nem kell visszaküldenie a cég hannoveri székhelyére (a cím megadása törvényi kötelezettség).

4 § Az elállás törvényben szereplő jogkövetkezményei

Érvényes elállás esetén mindkét oldalon visszajárnak a kapott szolgáltatások, és adott esetben vissza kell szolgáltatni a megszerzett hasznokat (pl. kamatok) is.  Egyenértéket kell fizetnie abban az esetben, ha a kapott szolgáltatás egészét, illetve annak valamely részét nem-, vagy csak leromlott állapotban tudja visszaszolgáltatni.  Dolgok átadása esetén ez azonban nem vonatkozik arra az esetre, amikor a dolog állagromlása kizárólagosan olyan vizsgálatra vezethető vissza, amelyet akár egy üzletben is el lehetett volna végezni. Mentesülhet az egyenérték-fizetési kötelezettség alól, ha tulajdonos módjára nem veszi használatába a dolgot, és tartózkodik a dolog értékét befolyásoló minden magatartástól. A csomagban szállítható, és a csomagban nem szállítható dolgokat egyaránt elszállítjuk. Önt terheli a visszaküldés költsége, ha a szállított dolog megfelel az megrendeltnek, és a visszaküldendő dolog vételára nem haladja meg a 40,- eurót.

-Az elállási tájékoztatás vége –

5 § 30 napos visszavételi ajánlatunk

Szeretnénk, ha elégedett lenne az általunk szállított termékekkel.  Ez okból kifolyólag 30 napon belül sztornózhat minden nálunk vásárolt terméket.  Ez jóval kedvezőbb a termék kézhezvételétől számítva csupán két hetes időtartamra elállási jogot biztosító törvényi előírásokhoz képest.  Önkéntes 30 napos visszavételi ajánlatunk, és a BGB (németországi Ptk) 312b §-a szerinti törvényes elállási lehetőség nem vonatkozik azonban a vevő által szolgáltatott részletes adatok alapján elkészített termékekre.  Ide tartozik többek között az egyes vásárlók megrendelése alapján általunk egyedileg legyártott komplett kerekek szállítása is. A komplett kerekek visszavétele a Delticom céget érinto jogi következmények nélkül, és kizárólag a szerzodésben rögzített, 34.000 ,- Ft kezelési költség kifizetése ellenében történik, amely 4 db komplett kerekenként kerül felszámításra.

Visszavételi ajánlatunk nem foglalja magában a kiszállítás költségeket. Ez azt jelenti, hogy az elállási jogukat a törvényben szereplő elállási határidőt követően (a 15. és a 30. nap között) gyakorló fogyasztók szerződései esetében szállítási költség-általányt számítunk fel. A vállalkozások minden esetben maguk viselik a szállítás költségeit.  Internetes portáljainkon további - különösen a szállítási költségek összegére, és a 30 napos visszavételi ajánlatunkra vonatkozó – információkat találhat.

Kérjük a szállítócsomagolás használatát. A terméket óvja a károsító hatásoktól. Az abroncsok tiszta állapotban, párosával összekötve szállíthatóak.  Helyezzen megfelelő méretű kartonpapírokat a komplett kerekek elő-és hátoldalára, majd az egészet rögzítse csomagragasztó-szalaggal.  Fenntartjuk kártérítési igényeink érvényesítési jogát a szakszerűtlen használatra, vagy a visszaküldés során a hiányos csomagolásra visszavezethetően keletkezett károk tekintetében. A szállítmányozó cégek kizárólag megfelelő módon becsomagolt terméket vesznek át.

6 § A tulajdonjog fenntartása

Az Önnel, illetve a termék átvevőjével szemben fennálló követeléseink teljesítéséig fenntartjuk az általunk szállított termékeken fennálló tulajdonjogunkat. Ez a jövőben keletkező követeléseinkre is vonatkozik. Tulajdonjog-fenntartási jogunk érvényesítése érdekében – a jogerősen megállapított vagy vitathatatlan ellenkövetelés esetét kivéve - mindennemű visszatartási jog kizárása mellett követelhetjük a termék azonnali kiadását.

7 § Az internetes portáljainkkal kapcsolatos szavatosság

Internetes oldalaink az általunk megfelelőnek ítélt formában jelennek meg. Nem szavatoljuk sem az igényeinek való megfelelésüket, sem pedig a folyamatos, megszakítás nélküli, biztonságos és hibáktól mentes rendelkezésre állásukat, és aktualitásukat sem.  Az internetes portálokat kizárólag saját felelősségére használhatja, nem szavatoljuk az internetes portálok használata révén elérhető eredményeket, és az internetes portálokon szerzett információk helyességét sem.

8 § A szellemi tulajdon védelme

A honlapjainkon található szövegek, képek, hangok, ábrák, animációk és videók, valamint a honlap elrendezése a szerzői jogi-, valamint a különféle jogokat védő egyéb törvények oltalma alá tartozik. A honlap tartalma nem másolható, terjeszthető, nem változtatható meg és nem tehető hozzáférhetővé harmadik személyek számára. Az előzőkben felsoroltakon túl néhány honlapunkon olyan képek láthatók, amelyeken harmadik személyek szerzői joga áll fenn. Eltérő rendelkezés hiányában a honlapjainkon található valamennyi védjegy védjegyjogi védettséget élvez.  Honlapjainkon keresztül nem engedélyezzük sem saját szellemi tulajdonunk, sem pedig harmadik sz

Online vitarendezés 

Az EU létrehozott egy internetes oldalt, hogy az elégedetlen ügyfeleknek segítséget nyújthasson. Az internetes oldalunkon vásárolt termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos panasz esetén a következő címen http://ec.europa.eu/consumers/odr egy semleges vitaelrendezési szolgálatot talál, ahol egy bíróságon kívüli megegyezésre törekszünk. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a vitaelrendezési szolgálat jelenleg nem elérhető néhány üzletágazatban, a következő országokban: Horvátország, Lengyelország, Románia, Spanyolország. Ezért valószínűleg, ön mint fogyasztó, ezekben az országokban nem tudja használni az internetes oldalt, hogy ilyen módon elrendezhesse velünk felmerülő panaszát.