Cookies használunk. A weboldal használatával Ön elfogadja a használatukat.
Rendben
Rendelés állapotának x
Kijelentkezés

0036 199962550036 19996255

Gyakran feltett Kérdések

 1. Mikor és miért kell téli gumikat felszerelni a járműre?
 2. Minden gumira fel lehet szerelni hóláncot?
 3. Van a téli gumiknak maximálisan engedélyezett sebességük?
 1. Mikor és miért kell téli gumikat felszerelni a járműre?

  Az időjárás miatt tanácsos már októberben megvenni a téli gumikat. A csökkenő hőmérséklettel a nyári gumik rugalmassága is alábbhagy, már 7°C alatt megkeményednek. Ennek következtében a tapadás is csökken és meghosszabbodott fékúttal kell számolni. A téli gumik ezzel szemben speciális, hidegtűrő anyagból készülnek, amelyeknek különleges szilika- és természetes kaucsuktartalma hidegben is biztosítja a kellő rugalmasságot. Nedves vagy jeges úttesten a téli gumik anyagösszetételüknek és mintázatuk apró bemélyedéseinek köszönhetően jobban tapadadnak, és fékezésnél, kanyarodásnál és gyorsulásnál jelentősen felülmúlják a nyári gumik teljesítményét. Emellett nem hagyható figyelmen kívül az sem, hogy téli körülmények között nyári gumikon közlekedni büntetőjogi következményekkel járhat, és baleset esetén a vezető elveszítheti a biztosítás adta védettséget. 2. Minden gumira fel lehet szerelni hóláncot?

  Alapvetően minden gumire fel lehet szerelni hóláncot, a felnik azonban adott esetben korlátozhatnak. Kérjük, különösen ügyeljen alufelnik esetében a szakvélemény figyelmeztetéseire és a forgalmi engedély előírásaira. 3. Van a téli gumiknak maximálisan engedélyezett sebességük?

  Téli gumik esetében a maximális sebesség szerkezettől és megjelöléstől függően: 160 km/h (gyorsasági index: Q), 190 km/h (T), 210 km/h (H), 240 km/h (V) és 240 km/h felett (ZR). Amennyiben gépjárművét nagyobb sebességre tervezték, köteles az autó belsejében a téli gumira érvényes maximális gyorsaságot matrica formájában jelezni.