Cookies használunk. A weboldal használatával Ön elfogadja a használatukat.
Rendben
Rendelés állapotának x
Kijelentkezés

0036 199962550036 19996255

Gyakran feltett Kérdések

 1. Mi a DEX?
 2. Felmérés: Mi a legfontosabb az autóvezetők számára az uniós abroncscímke kritériumai közül?
 3. Hogyan ábrázolják a DEX-et?
 4. Téli gumikra is érvényes a DEX?
 1. Mi a DEX?

  A vezető európai online abroncskereskedés, a Delticom megbízásából reprezentatív európai felmérés keretében 15 ország autóvezetőit kérték fel az uniós abroncscímkén szereplő három kritérium fontosságának mérlegelésére.

  A címke kritériumainak fontossági sorrendje képezi a DEX-et (Delticom hatékonysági osztály index). A DEX így az abroncscímke kritériumainak értékét és a kritériumok rangsorolását kombináló mutató.

  A DEX megkönnyíti a vásárlók döntését a megfelelő gumiabroncs kiválasztásakor. A Delticom online boltjaiban a „DEX“-et egytől öt csillagig terjedő értékelési rendszer jelöli.

  Minél több csillagos a DEX, annál inkább megfelel az abroncscímkével ellátott gumi hatékonysági osztályával a megkérdezett autósok választásának.

  Figyelem: A DEX csak a nyári és négyévszakos gumikra vonatkozik! 2. Felmérés: Mi a legfontosabb az autóvezetők számára az uniós abroncscímke kritériumai közül?

  A biztonság lényegesebb a megtakarítási lehetőségnél. A megkérdezettek több, mint fele a nedves útfelületen való tapadást értékeli a legfontosabbnak az uniós abroncscímkén szereplő tulajdonságok közül. A második helyen, több, mint 25 százalékkal a gördülési ellenállás végzett. A legkisebb jelentőséget a gördülési zajnak tulajdonítanak a nyilatkozó autósok. 3. Hogyan ábrázolják a DEX-et?

  A DEX értékei kizárólag a Delticom online áruházaiban ismerhetők meg. A DEX a gumikeresés találati listáján, a részletes nézetben látható. 4. Téli gumikra is érvényes a DEX?

  Az uniós abroncscímke nem tér ki a gumiabroncs viselkedésére jeges és havas útfelületen. Téli gumi vásárlásánál továbbra is ajánlatos figyelembe venni a független tesztoldal, a Gumiteszt.com értékeléseit.